Vijesti iz ODREDA

Logorovanje Kupa-Risnjak 2013

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

cartoon-scoutsFiresmOvogodišnje logorovanje održati će se na terenu uz rijeku Kupu u mjestu Hrvatsko od 22.07 – 04.08 2013.g. Teren je prostrana livada uz samu Kupu nedaleko prvih kuća u naselju Hrvatsko. Cesta koja vodi do terena završava 500tinjak metara dalje u šumi tako da smo blizu civilizacije, a ipak dovoljnjo dislocirani da imamo svoj mir u prirodi.

Kako najlakše doći do logora u posjetu…. autom starom cestom do Gerova, pa još oko 15 km do mjesta Zamost. Zatim pažljivo pratite  naše znakove i sa lijeve strane ćete vidjeti naše šatore, i to je to.  Posjete su isključivo nedjeljom kad smo sigurno u taboru.

Smještaj sudionika logorovanja je u izviđačkim šatorima tipa «kućica» po dvoje. Sudionici spavaju na sklopivim kamp ležaljkama uzdignutim od poda. Robu i opremu spremaju na policu koju će sami izgraditi od drvenog materijala, a uz pomoć predvodnika. Smještaj u šatorima je po spolu i godinama.

Prehrana je organizirana od ručka 22. srpnja do ručka 04. kolovoza. Pripremaju se 4 obroka dnevno od kojih su dva obavezno kuhana. Za kuhinju su zaduženi naši provjereni brđani koji nas iznenađuju delicijama logorske kuhinje već godinama.

Program logora je baziran na izviđačkom programu, puno zabavnog sadržja i sportskih aktivnosti, zabavnim večerima i druženjima uz logorsku vatru, nizom radionica sa gostima predavačima, izletom na izvor Kupe i NP Risnjak…itd. Sudionici će biti podijeljeni u patrole po uzrastu sa  7-10 članova. Svaku patrolu vode naši predvodnici instruktori koji su zaduženi za provedbu programa. Život na logoru se odvija po dnevnoj zapovijedi.

Niti ove godine nismo sami. Sa nama su na logorovanju članovi odreda izviđača pomoraca «Kantrida» iz Rijeke. To znači da će nas biti puno, da ćemo upoznati nove  prijatelje, da će biti veselo i razigrano. Imati ćemo niz zajedničkih aktivnosti, igara, te sportskih i izviđačkih nadmetanja. Možda i smislimo novu pjesmu logorovanja, kao davne 1969. kad je logorovanju  nastala jedna od najljepših izviđačkih pjesama «Logorske noći».

Polazak na logorovanje je 22. srpnja u jutarnjim satima, a povratak popodne 04. kolovoza.

Na logorovanje putujemo autobusom, a o točnom vremenu i mjestu polaska ćete biti pravovremeno obaviješteni.

 

Sudjelovati na logoru mogu svi izviđači od 8 do 88 godina, kao i njihovi prijatelji, ali pod nešto drugačijim uvjetima. Potrebno je čim prije izrezati prijavu na ovom letku dostaviti je predvodniku ili donijeti u prostorije odreda (vidjeti dolje). Pri prijavi treba uplatiti akontaciju u visini od 200 kuna. Akontacija ulazi u cijenu logorovanja. Cijena logorovaja koja uključuje prijevoz sudionika i opreme, prehranu s četiri obroka dnevno, troškove programa, konačara i izviđačkih voditelja, jednodnevni izlet na Kupu i NP Risnjak, troškove logističke opreme, osiguranje i amortizaciju, za članove iznosi…

1100,00 kn, a za sudionike koji nisu članovi iznosi… 1400,00 kn

 

Prijave se primaju zaključno do 3. lipnja 2013.g. a konačne uplate do 12. srpnja 2013.  Prijave i uplate možete donijeti na sastanak vaše patrole i jata ili u prostorije Odreda svaki ponedjeljak od 20.00 do 21.00 sati u ulici Milutina Barača br. 8 ( ex. Industrijska). Također sve ovo možete riješiti na roditeljskom sastanku koji ćemo održati 3. lipnja 2013. u prostorijama Odreda sa početkom u 20.00 sati. Na sastanku ćemo vas upoznati sa organizacijom logora, života na njemu i voditeljima

Ukoliko ne možete doći na roditeljski sastanak uvijek nas za sve informacije možete nazvati

na brojeve telefona 091 899 2323 Marin Filčić Filac ili 092 166 2020 Sandro Vizler Đole, a možete doći i u prostorije svaki ponedjeljak.

letak i prijavnicu možete skinuti : OVDJE

info na e mail : oi3maj@oi3maj.net

web stranici : www.oi3maj.net

facebook stranici : facebook.com/oi3maj.net

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.