Logorovanje UMAG 2020.

OBZIROM NA NOVONASTALU SITUACIJU SA VIRUSOM COVID 19, UPRAVA ODREDA DONJELA JE ODLUKU U OTKAZIVANJU LOGOROVANJA.

Dragi članovi i roditelji,

Zbog nemogućnosti ostvarivanja minimalnih tehničkih uvjeta od strane organizatora na Fratarskom otoku bili smo prinuđeni promijeniti lokaciju ovogodišnjeg logorovanja.

Stoga vas pozivamo na:
MORSKO LOGOROVANJE ” SMJELI 2020″, 18-25.SRPNJA 2020, UMAG

Organizator logorovanja…

…je Odred izviđača “3.maj”. Odred je do sada organizirao 30 logorovanja. Uglavnom logorujemo u šumi, no u zadnje vrijeme odlučili smo da svako četvrto logorovanje bude na moru. Pe eto nas ove godine opet na moru. Cijeli program logorovanja vodit će naši licencirani voditelji.

Mjesto logorovanja…

…je teren izviđačkog kampa „Smjeli“. Teren je u vlasništvu izviđača iz Umaga. Nalazi se udaljen 1,5 kilometra od Umaga u smjeru Novigrada. Od mora je teren udaljen 100 metara i smješten u hladovini.

Smještaj na logorovanju…

…bit će organiziran pod šatorima tipa kućica, po dvije osobe u jednom šatoru. Smještaj u šatoru će biti po spolu i godinama. Sudionici će u šatoru spavati na sklopivim kamp krevetima uzdignutim od zemlje. Ostali objekti već postoje na terenu i to: sanitarni čvor, blagovaonica, kuhinja, uređeno vatrište za noćni program i aktivnosti uz vatru.Sudionici će biti grupirani u patrole (grupe od oko 10 djece). Svaka patrola ima svog voditelja, koji je zadužen za izvedbu planiranog programa na razini patrole, ali i za cjelodnevnu brigu i nadzor nad članovima patrole, uz suradnju s ostalim voditeljima. Svi voditelji imaju višegodišnje iskustvo u vođenju patrola te u organiziranju i provođenju logorovanja.

Na logorovanju ćemo…

…se igrati, malo raditi, ponešto naučiti i puno se zabavljati. Cijeli program logorovanja već je unaprijed pripremljen – igre, kreativne radionice, međupatrolna natjecanja, izviđačka znanja (preživljavanje, paljenje vatre, orijentacija, izrada zaklona…), izleti, spavanje u ručno izrađenom bivku, aktivnosti na moru, te večernji zabavni program. Cijelo vrijeme bit ćemo na otvorenom, u prirodi. Garantiramo da vam neće biti dosadno, štoviše – biti će to avantura za pamćenje.

Sudionici logorovanja…

…su izviđači i planinke, poletarci i pčelice Odreda izviđača “3.Maj” i njihovi roditelji, te ostali gosti. Svi sudionici moraju imati plaćenu članarinu za 2020. godinu (iznosi 240 kn).

Roditeljski sastanak…

…na kojem možete doznati sve o logoru i dobiti odgovore na vaša pitanja održat će se u odredskim prostorijama, Milutina Barača 8, u četvrtak 18.lipnja 2020. s početkom u 20.00 sati.

Raspored putovanja…

…odlazak je posebnim autobusom u subotu 18. srpnja u 7:45 sati s parkirališta na Mlaci, a povratak u subotu 25. srpnja na isto mjesto u 20.30.sati.

Kontakt…

…za sve informacije možete kontaktirati našeg tajnika Luku Bukvića – Maneta  na mobitel 092 500 6000  ili Daria Hrena, Predsjednika, na mobitel 091 252 8436 (do 20 sati).

Cijena logorovanja…

…iznosi 1000 kn.

U cijenu je uračunata turistička taksa, logistički troškovi energenata, prijevoz autobusom,4 obroka dnevno (prvi i zadnji obrok ručak), smještaj u šatorima, programski troškovi, izlet u Umaški aquapark, stručni voditelji, te majica logorovanja (T-shirt).

Prijave i otkaz putovanja…

…su moguće do petka 26. lipnja 2020. godine. Prilikom prijave potrebno je uplatiti predujam od 200 kn. Prijave bez uplate predujma neće se uzimati kao pravovaljane. U slučaju otkaza vrijede sljedeći uvjeti: Uplata predujma po prijavi se ne vraća. Ako je otkaz napravljen do 10.srpnja vraća se kompletan iznos uplaćen nakon prijave. Ako je otkaz do 14. srpnja napravljen uz opravdanu potvrdu (bolest ili slično) vraća se cijeli iznos uplaćen nakon prijave. Ako je otkaz napravljen nakon 14.srpnja (uz opravdanu potvrdu bolesti i slično) vraća se 50% uplaćenog iznosa, ne uključujući prijavu. Otkaz napravljen dan prije ili na dan polaska ne povlači povrat uplaćenih sredstava. Minimalni broj sudionika je 25, a maksimalni nije ograničen.

Plaćanje…

...je moguće izvršiti uplatom na račun Odreda izviđača „3.MAJ “, HR4724020061100138650  ili gotovinom svaki utorak u prostorijama Odreda od 20.00 do 21.00. sati. Ako ne možete utorkom onda javite za dogovor. Molimo da za svaki slučaj javite da ste izvršili uplatu. Plaćanje je moguće u više rata. Zadnji rok za uplatu cijelog iznosa je srijeda 10. srpnja 2020.

Popusti…

…su mogući za braću i sestre na logorovanju:
• drugo dijete ima popust 20% (taksa 800 kn)
• treće dijete ima popust 40% (taksa 600 kn).

Dnevni raspored…

…na logorovanju je strogo određen pa Vas molimo da svoje dijete zovete samo za vrijeme ručka i strogog odmora (13 – 15.30h) ili za vrijeme večere (19 – 20h). Ukoliko ste se ipak odlučili poslati vaše dijete bez mobitela (poželjno), tada ga u ova vremena možete zvati na  brojeve njihovih voditelja koje ćete dobiti prije polaska.

Mogućnost posjete…

…pozivamo i Vas, roditelje, da nas posjetite ukoliko želite u drugoj polovici logora uz prethodnu najavu. Najavite se kako bi vas dočekali u logoru i ugostili.

Do nas dođete tako…

…da iz smjera Buje vozite prema Umagu. Kad ste došli na prvo raskršće u Umagu, skrenite prema lijevo prema Novigradu. Nakon 1,5 km kad vidite s lijeve strane prvu šumicu, skrenite u nju i to je to. Biti će i naše oznake.

POPIS OBAVEZNE OPREME MOŽETE PRONAĆI —-> OVDJE <—-

PRIJAVNICA ZA LOGOROVANJE UMAG 2020 NALAZI SE ———> OVDJE <——-

VIDIMO SE U UMAGU :)

ZIGE-ZAGE, HEJ-HAJ, “3.MAJ”