Vijesti iz ODREDA

IZLET „GLJIVARENJE“

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

¸gljiva1Izlet „Gljivarenje“ se održao 17.10.2015 na Kastvu. Okupili smo se u 10,30 sati na Crekvini. Izletu je prisustvovalo 26 djece, od kojih 4-vero izviđača iz Ledine patrole i 22 poletarca iz osnovne škole Kastav i 5-ero brđana „MLM“ u sastavu Filac, Veronika, Tajana, Andrea i – gopon “gljivar”

Nakon okupljanja Filac je objasnio što znači ZBOR. Naučili smo kada netko od brđana digne prst u zrak  mora biti tišina. Većina poletaraca su bili prvi puta na izviđačkoj aktivnosti pa smo odigrali igru upoznavanja. Prije gljivarenja smo odigrali igru sa balonima i podijelili dvije ekipe za traženje gljiva. Podjela je bila na cure i dečke. Krenuli smo u lov na gljive u Kastavsku šumu. Putem smo sreli i konje, neku su se malo i pogubili u šumi, ali na kraju smo se svi okupili na livadi u šumi. Nakon duže šetnje uz pomoć “gljivara” smo pronašli punu košaru sunčanica i još pokojih nejestivih gljiva (koje nismo ubrali).

gljiva3

Uslijedio je odmor za marendu i slikanje nakon čega smo pronašli put iz šume i vratili se u centar Kastva. Nakon odmora od duuuuugog pješačenja igrali sme se trke za maramom i tražili gljive od papira koje su bile sakrivene u okolici Crekvine. Najbolja ekipa u traženju gljiva i igrama je nagrađena, a kao pravi izviđači svoju nagradu su podjelili i sa ostalima.gljiva2

Naučili smo izviđački pozdrav i u  17 sati završili naš pohod na gljive, podijelili obavijesti za iduću aktivnost – igre poletaraca i rastali se..do iduće aktivnosti.

Nekima je bilo tako dobro da nisu htjeli doma.

Andrea Ribić

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.